Critical alignment yoga

Critical Alignment Yoga (CAY) is de zorgvuldigste yogastijl die ik ken. Dat in combinatie met ‘embodiment‘ maakt je vrij en blij tot op het bot!

Bij CAY leer je om diep en precies je lijf te volgen. En dan? Wat als je ziet, voelt, herkent dat de spanning zich heeft opgestapeld? Dan blijf je daarbij en maakt ruimte. En dat is wennen; om ruimte te maken voor spanning. Dat vraagt om een diep vertrouwen, dat het lichaam zelf – vanuit ontspanning – de neiging heeft om naar vooruitgang te bewegen. Vervolgens exploreer en activeer je alternatieve beweegpatronen.

CAY doorbreekt daarom zo goed, enerzijds rug-, schouder- en/of nekklachten anderzijds stress- en uitputtingsklachten. Je hervindt je natuurlijke lichtheid.

Meer over deze stijl …

CAY is zorgvuldig met een heldere techniek. Dit brengt cognitieve rust; de ‘waarom-waarom’ en je (be)heersende vermogens kalmeren. Verdieping wordt ingezet met de cay-tools en uitlijning. Zo ontdek je je afweerpatronen die leiden tot verharding en vervorming, bijvoorbeeld je neiging om spanning te omzeilen ofwel beweging af te dwingen op wilskracht.

Bewuste ontspanning Door niet langer weg te bewegen of te forceren ontstaat bewuste ontspanning. In deze directe ervaring, keer je met je adem en een aftastend contact tot op het bot, de verharding. De ruimte voor beweging herstelt en je diepliggende structuren ondersteunen de ontspanning.

Het resultaat? Verhard weefsel wordt soepel, oorspronkelijke beweegpatronen herstellen en het skelet wordt minder in een vorm gedwongen: jij dwingt jezelf minder in een vorm en kunt simpelweg meer (jezelf) zijn!

Het lesrooster

Privéles