Yogi-workshops

Brein-organisatie, stress-regulatie, radicale acceptatie …

Verdiep je in de theorie over deze onderwerpen én ervaar het live op de mat
in deze workshops

Programma en thema’s
Wat kan je tijdens deze drie-urige workshops verwachten? Aan de hand van de werken van o.a. Dan Siegel, Bessel van der Kolk en Pat Ogden bied ik je eerst diepte qua begrip. ‘Het model mens’ leer je zo beter kennen. Dit doe je vanuit een krachtige aanwezigheid, zodat je steeds in het hier&nu kunt toetsen hoe de theorie, jou raakt. Diezelfde toetsing en exploratie gebeurt tijdens twee korte yoga-sessies. Wat je ervaart tijdens deze sessies en wat je wilt bekrachtigen benoem je op werkbladen. Opdat je er in je leven buiten de mat, mee verder kan!

De thema’s zijn: breinorganisatie, stress-/zelfregulatie en bewustzijn. Elke workshop staan andere subthema’s centraal. Je kunt de workshops los volgen en ook als serie.

Aanbevolen literatuur: Sensori-motorpsychotherapie van Pat Ogden en Janina Fisher. Het is niet nodig om dit boek aan te schaffen.

Data, locatie en kosten
Vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Op 1 november, 29 november 2019 en 24 januari 2020 bij The Living Room Yoga te Laren (NH). €49,50 per workshop incl btw, koffie/thee, lekkers en materialen.

Aanmelden kan via mail: noele@lijfs.nl en via what’s app: 06 14 76 92 14

Achtergrond
Iets over het ontstaan van deze workshops …. Zes jaar geleden begon ik als kersvers opgeleide fysiotherapeut in een team, waarmee we mensen begeleiden met onbegrepen pijnklachten en uitputtings-klachten. Als yogajuf was dit ‘smullen’, juist omdat het samenspel tussen lichaam en geest zowel bij yoga als bij deze klachten de kern vormt. Er ontstond dan ook, direct een grote overloop tussen mijn yogalessen en psychosomatische sessies die ik met mensen had. Vanuit mijn fascinatie voor dit body-mind-werk en mijn behoefte aan professionele groei, volgde ik diverse opleidingen (zie http://www.lijfs.nl) en
ontwikkelde ik zelf diverse materialen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook in aanraking met het werk van Dan Siegel, Bessel van der Kolk en Pat Ogden. Wat zij schrijven is voor een yogadocent eigenlijk vanzelf-sprekend en tegelijk geeft het meer inzicht en een ‘Westerse’ taal. Deze heeft me geholpen om mijn practice als yogi en yogadocent op een fijne manier preciezer en zo effectiever te maken. Daar pluk ik inmiddels zelf de vruchten van op en buiten de mat. Nu is het mijn verlangen om deze diepgang te delen en verder te exploreren met andere yogi’s.