Critical alignment yoga

Critical Alignment Yoga (CAY) is een prachtige yogastijl waarbij je vrij wordt tot op het bot! En da’s een verademing

Bij CAY leer je om diep in je lijf te kijken en te zien wat er speelt. En dan? Wat als je ziet/voelt/hoort/ruikt dat spanning zich heeft opgestapeld? Dan blijf je daarbij, je beweegt niet weg, zet je niet schrap, nee je maakt ruimte. Heel raar is dat in beginsel, om ruimte te gaan maken voor spanning. Dat vraagt om een diep vertrouwen, dat het lichaam zelf – vanuit ontspanning – de neiging heeft om naar vooruitgang te bewegen. Dat gaat je dus nooit lukken, als je niet diep ontspannen bent. Het is ook juist dit, wat yoga zo anders maakt dan pilates, fitness, gym. Vervolgens kun je alternatieven gaan exploreren – of niet, want veelal is de realisatie al genoeg om te stoppen met een antiek patroon!

CAY helpt je zo, om je rug-, schouder- en/of nekklachten te doorbreken. En je hervindt een natuurlijke gevoeligheid en lichtheid.

De stijl CAY is zorgvuldig met een heldere techniek. Dit brengt cognitieve rust; de ‘waarom-waarom’ en je (be)heersende vermogens kalmeren. Dat maakt je open voor verdere verdieping met de cay-tools en uitlijning. Zo ontdek je je afweerpatronen en bijvoorbeeld je neiging om spanning te omzeilen ofwel beweging af te dwingen op wilskracht. Beiden leiden helaas veelal juist tot meer verharding en vervorming.

Bewuste ontspanning Door niet langer weg te bewegen of te forceren, kom je in een magisch grensgebied van bewuste ontspanning. In deze directe ervaring, keer je met je adem en een aftastend contact tot op het bot, de verharding. De ruimte voor beweging herstelt. Als je zo de yogahoudingen blijft organiseren, dan gaan de diepere structuren de ontspanning zelfs ondersteunen!

Het resultaat? Het verharde weefsel vindt zijn oorspronkelijke vorm terug en het skelet wordt minder in een vorm gedwongen: jij dwingt jezelf minder in een vorm! Dit doet natuurlijk veel rug-, nek- en schouderklachten verdwijnen en lichtheid en steun vanuit je lijf wordt weer normaal.

Link naar het zoomrooster (thuis yoga doen …)

Onderstaande info is voor als we elkaar straks weer ‘normaal’ kunnen ontmoeten

Link naar het rooster voor groepslessen

Link naar mogelijkheden voor privéles