CAY

CAY/ Critical Alignment Yoga makes sense

Critical Alignment Yoga (CAY) is een prachtige yogastijl. Je komt niet alleen van je rug-, schouder- en/of nekklachten af, je hervindt een natuurlijke gevoeligheid en lichtheid.

De stijl van CAY is zorgvuldig met een heldere techniek. Die helderheid werkt. Het brengt cognitieve rust; de ‘waarom-waarom’ en je (be)heersende vermogens kalmeren. Dat maakt je open en ontvankelijk, ook voor de verdieping met de speciale cay-uitlijning en cay-tools …

Zo krijg je helder zicht op opgeslagen spanning en afweerpatronen, bijvoorbeeld op onze neiging om spanning te omzeilen ofwel beweging af te dwingen op wilskracht. Beide leidt helaas veelal juist tot meer verharding en vervorming.

Door niet langer weg te bewegen of te forceren, kom je terecht in een grens-gebied van bewuste ontspanning. In deze directe ervaring, kun je met behulp van je adem en een aftastend contact tot op het bot, de verharding keren. De ruimte voor beweging van binnen naar buiten herstelt. Als je zo de yogahoudingen blijft organiseren, dan gaan de diepere structuren de ontspanning zelfs ondersteunen!

Het resultaat? Het verharde weefsel vindt zijn oorspronkelijke vorm terug en het skelet wordt minder in een vorm gedwongen: jij wordt minder in een vorm gedwongen! Dit doet vrijwel alle rug-, nek- en schouderklachten verdwijnen en lichtheid en steun vanuit je lijf worden weer iets natuurlijks.