Gentle alignment yoga/ medische yoga

Voor mensen met aspecifieke pijnklachten aan nek, schouder of rug is het contact met het lijf kwetsbaarder. Dat geldt ook voor mensen met uitputtingsklachten, een whiplash en ernstige ziektes als kanker.

Reguliere yoga is dan soms te ontregelend en teveel van het goede. Voor hun is gentle alignment yoga (medische yoga).

Gentle alignment yoga is verwant aan critical alignment yoga. Dat is een yogavorm, die heel zorgvuldig de meest ontspannen uitlijning van het lijf terug brengt. Tijdens de lessen doe je hier stapje-voor-stapje ervaringen mee op.

De meeste mensen verlangen naar herstel van bewegelijkheid in specifieke gebieden en daarnaast het lekkerder in hun vel zitten in het algemeen. Hierop is deze yoga gericht, maar hoe dat verloopt verschilt per persoon en daarvoor is de ruimte in deze lessen.

MSK-arts Caroline Sibbing (Naarden) beschrijft deze yoga als een veilige en effectieve oefenmethode voor ontspanning en reconditionering van ondermeer nek, schoudergordel en rug.

De lessen worden gegeven door Noële Ruitenberg. Zij heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de behandeling van aspecifieke klachten en uitputtingsklachten. Verder is ze critical alignment yogadocent, critical alignment therapeut en volgde ze ondermeer de opleiding Explain Pain van Moseley en Mobilizing Awareness I en II).

Je hebt voor deze lessen een stripje en een vilten mat (of 2-persoonsdekbedhoes/ 2 x 1 persoonsdekbedhoes) nodig. Zie yogatools. Hier vind je het rooster van de lessen die ik nu geef via zoom.

Onderstaande info is voor als we elkaar straks weer ‘normaal’ kunnen ontmoeten

De lessen duren een uur en vinden plaats in kleine groepen van maximaal zes personen. Voordat je start vraag ik je om bij me langs te komen voor een intake. Gaandeweg ben je welkom voor een tussentijdse evaluatie en/of een coachsessie.

Benodigdheden: Alle yogamaterialen zijn aanwezig. Doe makkelijk zittende kleding aan (bij voorkeur in lagen zodat je je makkelijk kunt aanpassen aan temperatuur).  Wellicht vind je het fijn om ook een eigen yogamat mee te nemen en bijvoorbeeld een deken en dikke sokken, maar dat hoeft dus niet.

Rooster

Prijzen

Privéles

Locatie

Gratis kennismaking

Intake