Verdiepingsjaar

Doel van je verdiepingsjaar

Doel van het verdiepingsjaar is om je ontspannen en volwassen ‘staat van zijn’ te onderzoeken en zo te verdiepen;

  • opdat je ontdekt wat nodig is, om vaker en vollediger in deze staat te verkeren
  • opdat je deze staat van zijn, in zijn details gaat herkennen en vertrouwen

Zo brengt het vooruitgang als je herkent wat deze ontspannen en volwassen staat nodig heeft en wat in het hier-en-nu voor blokkades zorgt en leidt tot spanning in de vorm van onnodige pijn, vermoeidheid, lijden, afweer en verwarring.

Daniel Siegel zegt het zo: voordat we fenomenen kunnen integreren, moeten we ze differentiëren en ze ons eigen maken als afzonderlijke entiteiten. We kunnen niet gewoon doen alsof ze met elkaar verbonden zijn zonder eerst hun afzonderlijkheid op te merken.

Flexibele samenstelling

De basis van het verdiepingsjaar vormen de individuele sessies die je met mij hebt en een programma voor thuis. Je hebt per jaar 10 individuele sessies van anderhalf uur met mij – waarin we bovenstaand doel verwezenlijken. Het programma voor thuis, bestaat uit werkbladen waarmee je thuis aan de slag gaat en dient om je psyche & lijf op te frissen.

Lijfsaanbod

Voor je verdieping is het een aanrader om yoga te beoefenen. Dit kan in een groep en ook alleen thuis. Ander ‘lichaamswerk’ dan yoga kan ook, mits het bewegen steeds opnieuw vanuit ontspanning vertrekt. Als het voor je past, volg je daarnaast de verdiepingssessies.

Voor een jaar

De samenstelling van je programma is flexibel en vraagt daarnaast ook een commitment voor een jaar.